Van Moeten naar Willen; de Winst van Sociaal ondernemen

(triple helix; ondernemers, overheid en onderwijs)

Werkgevers en werknemers willen graag een optimale & gezonde werkomgeving. Werkgevers hebben een wettelijke verplichting een bijdrage te leveren aan het creëren van werkgelegenheid voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente is vanuit de participatiewet verantwoordelijk voor de uitkeringsgerechtigden. Onderwijs zorgt voor input en nieuwe aanwas.

Hoe werken deze partijen optimaal samen met als doel; ‘voor iedere werkzoekende een baan die bij je past’?

  • Studenten van de Hogeschool Utrecht presenteren in het PechaKucha format de resultaten van hun onderzoek naar lokaal aanbesteden en de relatie beroepspraktijk en onderwijs in de Q4 regio.
  • De themagroep presenteert een visie op samenwerking van partijen op de sociale kaart en laat zien welke winst dit oplevert.
  • David van Maanen, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, concretiseert op een interactieve manier de samenwerking met ondernemers en onderwijs. Hij introduceert een prijsvraag voor creatieve en innovatieve oplossingen van ondernemers om het aantal werkzoekenden dat bij RSD staat ingeschreven te verminderen.

De presentaties in de workshop zijn kort en krachtig en kenmerken zich door sprekende beelden.