Tom van het Hek

Dagvoorzitter

Oud top hockeyer Tom van ’t Hek is een veelzijdig persoon, die zelf meerdere keren Nederlands, Europees en Wereldkampioen werd. Later werd hij bondscoach van de Nederlands dameselftal, werd samen met hen Europees kampioen en sleepte diverse medailles op de Olympische Spelen in de wacht. Al jaren is hij radiopresentator. Momenteel is hij in de vroege ochtenduren te beluisteren bij BNR-radio.

Hans Biesheuvel

Initiatiefnemer ONL voor Ondernemers

“De Nederlandse economie heeft behoefte aan langetermijnvisie: Hoe gaan we de komende tien jaar ons geld verdienen? Daarmee gaan we aan de slag. Dé kritische succesfactor is het aanpassingsvermogen van het bedrijfsleven. Want de economische ontwikkelingen zijn steeds minder voorspelbaar én we moeten méér en méér concurreren in de globaliserende wereldeconomie.

Nu is het beleid vanuit Den Haag vooral gebaseerd op wat politiek haalbaar is, in plaats van op dat wat economisch en maatschappelijk nodig is. Er wordt volstrekt onvoldoende geluisterd naar ondernemers. Dat moet anders. En dat kan anders. Ruimte voor ondernemerschap is dringend noodzakelijk. Al jaren wordt die ruimte beperkt door knellende regels, teveel toezichthouders, stijgende lasten, te weinig krediet en risicomijdende banken. Terwijl met name MKB-ondernemers de banenmotor en innovatiemotor van de economie vormen.

De Nederlandse maatschappij ontwikkelt zich steeds meer als sector-overstijgende netwerkeconomie. Dit vertaalt zich (nog) niet in het polderoverleg. Ik ben voor een open en transparantie manier van samenwerking en overleg. Met ONL voor ondernemers wil ik echte veranderingen voor elkaar krijgen die ondernemers helpen, waar ondernemers zélf om vragen, daar sta ik voor.”

Marcel Bullinga

Trendwatcher & Futurist

Hoe ziet de wereld eruit 2025? Wat zijn de belangrijkste trends? En hoe beïnvloeden die RegioQ4, uw organisatie of merk?
“Voor mij is de toekomst geen verrassing. Als trendwatcher heb ik in ruim 20 jaar honderden keynotes gegeven voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Ik voorspelde de opkomst van internet en had gelijk. Nu voorspel ik de opkomst van de robots en de superprofessional.”

Benieuwd wat er in jouw regio of met jouw beroep gaat gebeuren? Dat hoor je op 7 april!

Kees de Jong

Kees is ondernemer, investeerder, spreker, mentor en schrijver en bestuurslid van Nlgroeit. Sinds hij samen met zijn compagnon Wout van der Wijk Blauw Research begon, heeft Kees meerdere snelgroeiende bedrijven in binnen en buitenland geleid. Sinds z’n eigen groeiopleiding aan het MIT executive center heeft hij een rare begeestering ontwikkeld om ook andere ondernemers meer aan zichzelf te laten werken.

“Groeiondernemers zijn de aanjagers van de 21ste-eeuwse economie en daarmee het fundament onder het toekomstig welzijn van Nederland. Ons land heeft echter een fundamenteel probleem doordat relatief weinig bedrijven daadwerkelijk doorgroeien. Oorzaken zijn te vinden in onze ondernemersmentaliteit, cultuur, marktimperfecties en infrastructuur. De omgeving smoort ondernemers eerder in de kiem dan dat zij stimuleert en vooruithelpt. De oplossing is een beter ecosysteem dat ondernemers inspireert, activeert en faciliteert om -duurzaam en verantwoord- uit te groeien tot belangrijke economische en maatschappelijke spelers.”