7 april groots Economisch Congres ‘Samen grenzeloos ondernemen’

Stichting Q4 organiseert in samenwerking met ondernemers, ondernemersverenigingen en gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek op 7 april aanstaande van 14.00 tot 20.00 uur op Landgoed Zonneheuvel in Doorn het Congres Samen Grenzeloos Ondernemen: ‘Morgen succesvol ondernemen, start vandaag’. Het doel is ondernemers uit de regio met elkaar te verbinden, kennis te laten delen en te inspireren met vooraanstaande sprekers.

Het congres is gericht op ondernemers die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, kennisdeling, samenwerken en verbinden. Want samen grenzeloos ondernemen, dat is meer dan letterlijk de grenzen van je woonplaats of regio overschrijden. Het heeft ook te maken met ongebaande paden betreden, je oogkleppen afdoen, kansen zien en wat brengt de toekomst ons eigenlijk? Niet wat niet kan, maar juist wat wel kan staat centraal. Samen creëer je meer dan alleen, dus wordt de synergie opgezocht. 1 + 2 = 4.

Sprekers en thema’s
Dagvoorzitter is Tom van het Hek . Als spreker neemt Hans Biesheuvel het ondernemerschap van vandaag de dag en morgen onder de loep. Wat brengt de toekomst nog meer? Marcel Bullinga, Trendwatcher en Futurist, zal dat op geheel eigen wijze invullen.Daarnaast zijn er vanuit de binnen Stichting Q4 reeds in gang gezette thema’s workshops door ondernemers met de onderwerpen ‘Gastvrijheid’, ‘Innovatie’, ‘Kennisstraat’, ‘Participatie, Duurzame inzetbaarheid en Lokaal Aanbesteden’ en ‘Vastgoed’. Als ondernemer kun je hier je ideeën kwijt, spreken met de huidige initiatiefnemers, kennis delen, vragen stellen, maar ook luisteren naar de reeds lopende initiatieven en daaraan een bijdrage leveren.
Promotie van de regio als geheel
Ondernemersverenigingen Bunnikse Handels en Industrie Kring, De Biltse Ondernemers Federatie, OndernemersKring Wijk bij Duurstede, Zakelijk Heuvelrug en Zakelijk Zeist Onderneemt! zetten zich in om de regio Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist regionaal en landelijk te promoten als 1 regio om een goed economisch klimaat te waarborgen en te stimuleren. Hierbij wordt samengewerkt met de betreffende gemeenten, de provincie, de EBU, SBI Formaat, de Rabobank en andere partijen. Om de regio, ook internationaal, goed te positioneren krijgt Stichting Q4 op 7 april een andere naam met een heldere missie en visie.
Parel van de regio en netwerken
Om aan te tonen dat er in de regio veel bijzondere en prachtige bedrijven en initiatieven tot bloei komen zal tijdens het congres bekend gemaakt worden wie zich ‘Parel van de regio’mag noemen.

 

Persbericht (PDF)