Land Goed Land

Dit DNA Boek wil u een indruk geven van een bijzonder gebied. Vijf letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden gemeenten binnen de provincie Utrecht. Het beeld van de streek, de aard van de mensen en niet te vergeten de historie vormen samen het gevoel van de regio Utrechtse Heuvelrug Kromme RijnStreek. Het is daarom zo goed dat gevoel te definiëren, een gezicht te geven én daar naar te handelen. Door jezelf te blijven word je steeds interessanter voor een ander. De streek heeft goud in handen, dit DNA Boek wil inwoners en ondernemers inspireren die rijkdom te (her)ontdekken. Er valt nog een wereld te winnen.

Een aantal ondernemersverenigingen hebben de handen ineengeslagen en hun krachten gebundeld. Vijf Gemeenten volgen en ondersteunen dit initiatief. Het uiteindelijke doel is de regio Utrechtse Heuvelrug Kromme RijnStreek stevig op de kaart te zetten.

Centraal gelegen in Nederland maar niet volgebouwd zoals je dat wellicht wel van een centrumregio zou verwachten. Gelegen tussen de steden Utrecht en Amersfoort neemt het gebied al eeuwen een unieke eigen positie in die haar bestaansrecht ook vandaag de dag nog bestendigt.

Omdat de meeste gronden in particulier bezit zijn (landbouw, landgoederen, natuurmonumenten, etc) blijft de regio behoorlijk geconserveerd en behouden voor de exponentiële groei en ontwikkelingswaan zoals we die in veel omliggende gemeenten zien.Dit maakt het unieke en de aantrekkingskracht van de regio alleen maar groter. De geografisch strategische ligging, in combinatie met het landelijke en bosrijke karakter en de schaarste van beschikbare gronden, maakt de regio duur en exclusief. Dat zien we terug in het straatbeeld. Een regio met een onmiskenbare herkenbare natuurlijke aard.

Het is goed leven in de regio.Waar menig gebied zich krampachtig een positie probeert aan te meten ten koste van haar omgeving neemt de regio Utrechtse Heuvelrug KRS op een hele natuurlijke manier haar eigen unieke positie in waar het leven goed was, goedleven is en naar verwachting ook goed zal blijven. Een exclusief gebied waar je graag wilt zijn. Een waar Land Goed Land.

Klik op bovenstaande afbeelding, om het DNA boek te downloaden

Mensen hebben een reden om ergens wel of niet te willen zijn. De omgeving,het landschap, de inwoners; we willen ergens wel of niet bij horen. De een wilergens nooit meer weg, de ander rijdt er met een grote boog omheen. En dat is prima, iedereen vindt zo wel zijn plek.Veel mensen hebben een goed gevoel bij onze regio. Dat gevoel willen wij verwoorden en verbeelden. Misschien is het voor u een herontdekken. Wantdatgene waardoor je dagelijks wordt omringd is soms zo vanzelfsprekend.

De Utrechtse Heuvelrug Kromme RijnStreek is niet zomaar een regio. Het is onze ambitie om onze streek recht te doen; zich te laten gelden. Zodat mensen onze regio ontdekken, hier willen vertoeven, wonen en ondernemen. Dat willen wij samen met u realiseren!

Etske C. Muis-Priester
Voorzitter Regio Q4